Het was echt puur genieten

6. 03. 2013

 

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vond de eerste editie van de "Puur Genieten" Fair plaats op het erf van Aspergeboerderij en Landwinkel Eggens. Ondanks het koude weer kwamen de bezoekers er massaal op af om te genieten van de leuke en lekkere producten van de vele standhouders. Er was voor ieder wat wils. Of u nu zin had in een heerlijk vers gebakken stroopwafel of appelrondo, aspergegerechten met vers gerookte zalm of beenham. Het was allemaal mogelijk! Natuurlijk waren er ook standhouders met verschillende snuisterijen, handgemaakte producten, sfeervolle accessoires, prachtige serviezen en cadeaumanden. Genieten van delicatessen, zoals verschillende mosterd en honing soorten, maar ook een promotiewagen vol met verse kiwi's of aardbeien en ananassen die werden verkocht vanuit een bakfiets.
Voor het vertier werd ook gezorgd! Vele bezoekers zagen een politiehondendemonstratie, een roofvogelshow en werd er op verschillende momenten live muziek ten gehore gebracht. De kinderen konden deelnemen aan een workshop vlieger maken of konden zich laten schminken. Verder was er een fotoshoot voor de liefhebber en natuurlijk konden de aanwezigen alles te weten komen over asperges. Als klap op de vuurpijl hadden we een Primeur op de zondag. Voormalig NOS nieuwslezeres, Sacha de Boer en 2 sterren kok, Jacob Jan Boerma werken samen aan een Kookboek. Jacob Jan ging aan het werk op het land van de familie Eggens. Het steken van asperges, sorteren en het bereiden er van, de sterren kok deed het allemaal en Sacha legde dit vast met haar fotocamera.
Uiteraard konden de bezoekers voor slechts een paar euro genieten van een heerlijk gerecht van de koks. Dankzij de deskundige begeleiding van de verkeersregelaars, kon iedereen het terrein weer veilig verlaten. Voor volgend jaar staat de datum al vast, op 24 en 25 mei 2014 bent u dan weer welkom voor de tweede editie, Puur Genieten Fair!

Klik op onderstaande foto voor het fotoalbum!